Predsjednik Milanović primio članove Zagrebačkog orkestra ZET-a

ZAGREBAČKI ORKESTAR ZET-a

Predsjednik Milanović primio članove Zagrebačkog orkestra ZET-a koji obilježava 95 godina glazbenog djelovanja

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je danas članove jednog od najstarijih gradskih orkestara, Zagrebačkog orkestra ZET-a, povodom obilježavanja 95. godišnjice rada. Voditeljica projekata orkestra Jelena Horvatinec uručila mu je plaketu za pokroviteljstvo za 95. obljetnicu postojanja i neprekinutog djelovanja orkestra.

Zagrebački orkestar ZET-a djeluje neprekidno od 1927. do danas, a slavljenički koncert u prigodi 95 godina rada održan je 29. listopada 2022. pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike. Orkestar je promotor glazbene umjetnosti diljem Hrvatske i u svijetu, dobitnik je dijamantne diplome Hrvatskog sabora kulture za veliki doprinos u očuvanju hrvatske kulture te Medalje Grada Zagreba, kao zagrebački simbol koji traje 95 godina. U sklopu obilježavanja svoje velike obljetnice, tijekom cijele ove godine održali su niz koncerata uključujući i koncert u Vatikanu gdje ih je primio i Papa Franjo. U Uredu predsjednika Republike Zagrebački orkestar ZET-a predstavio se i kratkim glazbenim nastupom tijekom kojeg su izveli nekoliko poznatih zagrebačkih skladbi.

Uz Predsjednika Republike bili su pročelnik Kabineta predsjednika Bartol Šimunić i posebni savjetnik Predsjednika Republike za kulturu Zdravko Zima.



   Izvor fotografija: „Ured Predsjednika RH, Dario Andrišek“.


Podijeli ovu stranicu

VRH